the little black one

eller ja, rubriken borde ara i plural.

Det verkar som om svartvita bilder går hand i hand med modet för F/W 09! Jag älskar dessa bilder som kommer här under. Det är komersiella fotografier för Huge, ett mode-magasin.
wantitwantyouwantthisandthat


can I stand next to you, Örjan?Nu har Cheap Monday store öppnat i Köpenhamn. Där står han, Örjan Andersson i affären. Och jag vill stå där med. Eller ja, stå och stå, hellre shoppa loss...

her face is a map of the world, a map of the world

Jag sitter och lyssnar på musik som får mig att må bättre.

Jag är så less på allt. Less på livet, skolan, vänner som man trodde man var närmare, och ja, nämnde jag livet? HUR KUL DET ÄR!?

Ska fan sätta mig och kolla på The devil wears prada och äta mandlar. Har ätit för mycket sött: tårta 1, pannacotta, chokladkex, pepparkakor, tårta 2 och muffins. jag borde avlida.


let ME laugh

"så pinsamt när du desperat försöker bita i dina kinder för att ge illusionen av att ha kindben på VARENDA bild som tas. inse. inse. även pinsamt dålig förminskningsredigering på dina käkar. tillåt mig skratta: hahahahaha."

en kommentar skriven av jesus

Alltså, just to clarify: jag använder ingen jävla redigering.. men jag drar kanske in lite på kindbenen för att få dem att se mer dramatiska ut. Alla har la sina finesser de drar till med för att se bättre ut på bild. Det är min.


suddenly i see

"People are like songs, it's true. Some seem dull at first but then they grow on you. And you are the only one I've met who's "God Only Knows". I liked you the first time I met you, and it grows and grows and grows" / Ronja I

Jag kan inget annat än hålla med.

is he the last emperor?

Jag måste se dokumentären om Valentinos liv. Den heter Valentino: The last Emperor och handlar om han imperium han byggt upp, hans modehus och hans hundar. Kan bli kul!


Our natives in NYC

Fjällräven, som vi känner till efter kånken-väskan, som har gjort stor succé under de senaste två åren, firar 50 år som märke år 2010. Detta firas med att öppna en butik i New York! Den ligger placerad på Mott Street, en gata som ligger i ett väldigt urban, coolt shoppingdistrikt. Förresten, den svenska flaggan på bilden, är utav upphängda kånken-väskor. Jag bara vet att Klara Li vill dit...
Tyler Riggs for H&M S/S 2010

En nytt sammarbete med H&M är här! Designern Tyler Riggs har gjort en nytänkande kollektion där vi bli bemötta av fransar, kamelfärger, harmem-byxor, snyggt gjorda kostymer, batik & vårens färger: blått & orange. Här är de flesta bilder från kollektionen. Jag ser definitvt fram emot dessa plagg. Favoriten kan vara den Beiga Trenchen, och de batikmönstrade sjalarna. Stylat av svensken Robert Rydberg. Foto: Peter Gehrke.


H&M/SPRING/SUMMER 2010Här är några utav höjdpunkterna från nästa kollektion av H&M. Det jag gillar mest är klänningen längst ugg, den vita kappa i mitten utav bild två, den beiga trenchen på bilden under och de "smutsiga" paper-bag-byxona under trenchen.

Jag blir mest besviken på att det är så mycket floralt. Vi alla vet att floralt går hem, varför just välja så mycket floralt till kampanjen då?


we're liking this

Sandra Beijer borde uppmärksammas mer för att vara en väldigt kreativ och egen person. Jag älskar hennes stil, och ja, jag skulle kalla det unikt i vår tid. Hon vågar ändå gå mot vad som visas på dagens catwalk, men ändå vara modern på något sätt.Och jag gillar verkligen att hon får ett uppslag i Dagens Nyheter.

Läs hennes blogg, nio till fem här: http://metrobloggen.se/niotillfem

shortsummaryofthisweekend

Hallå till mig själv. Jag försöker att hålla ögonen öppna när jag ser hur vit denna sida är. Är inte van efter att ha suttit instängd på mitt rum, kollat massa serier och vart smått bakfull denna söndag.

Jag måste i alla fall summera min helg som har varit fantastiskt härlig.Jag såg the September Issue med min härliga vän Karolina, efter en horribel dag i skolan.
  Filmen var fantastisk! Handlar om Anna Wintours legendariska nummer hon ger ut i september varje år, och allt arbete bakom det, alla kreativa personer bakom det, och såklart om hur livet är att jobba på VOGUE.
  Jag vill så gärna! Och efter att ha sett att Anna Wintour inte alls är lika hemskt som hon kan påstås vara i verkligheten, känns det lite lättare på något sätt. Fotografierna som tas i den filmen är bland det vackraste jag sett. Häpnandsväckande.Jag såg också Paranormal Activity med NegerPatte och Jag-har-aldrig-ätit-popcorn-innan-Sanne. Och min bror såklart, som satt ensam (!) eftersom det inte fanns platser kvar på en enda rad för alla oss fyra.
  Han överlevde, vi alla gjorde det. Jag har väldigt höga förväntningar, och filmen var inte lika bra som jag hade hoppats på.
  Sen var det ett par oerhört störande killar i biosalongen, så man hade inte ens chansen till att bli riktigt skrämd. Slutet var en kliché, jävla Steven Spielberg, som skall ändra på allt.

Igår så var jag på fotoutställning.
  Karolina Henkes verk visades på Abecita, och jag var där med Sofia H & Sofia N. Vi vandrade runt där tills det stängde, och blev helt besatta av de kontoversiella verken, som speglade olika saker som vi kan behöva i vårt liv. Även om man kanske skulle behöva ändra karaktär någon gång under sin livstid.
  Jag uppskattade verkligen utställningen. Utöver Henkes verk så var det andra fotografers utställningar där. Vi såg allt. Det var intressant. Men det mest ögonfallande var såklart Karolina Henkes bilder.
  Jag rekommenderar utställningen skarpt!Därefter drack vi vin hemma hos Sofia H. Det bjöds på härliga aktivteter, från lips till presentlekar.
  Jag fick dock ont i huvudet under kvällen och åkte hem ganska tidigt. Det kan ha berott på vinet, men också det att jag hoppade runt hela den dagen, fårn ett ställe till ett annat. Jaja, det var värt det i alla fall.
  Frida J & Emma H på bilderna. Medverkande under kvällen ;)
Kvällens höjspunkt blir definitivt Paradise Hotel. Fast det skall ses efter På spaning med Bridget Jones. Jag saknar Bridget och hennes galna upptåg. Men tycker dock bättre om den första filmen.
  Jag måste bara säga att Cimon är gaaanska så snygg. Seriöst, kolla bilden! Jag vill typ, mysa med honom.


i still find time for posing infront of my digital friend.

Jag är trött på att lärarna konstant skiter ut läxor som skall göras. Till exempel min franskalärare. Vi kan kalla henne Eva. Hon lät oss göra ett prov, och när vi lämna in det, gav hon oss en ny läxa, som skulle göras till lektionen därefter, och samtidigt skulle man läsa en franskabok på fritiden? Alltså. Jag vet inte om hon insett det än, MEN VI HAR TYP LIKA MYCKER SKIT SOM SKALL GÖRAS I ALLA ANDRA ÄMNEN. Jag kommer fan flunka detta år, och efter att ha snackar med Emma A i min klass, förstår jag allas frustration i klassen.

Jaja, för att nöja er (och för att inte verka som en pessimistisk fitta) slänger jag in lite hej-jag-tror-jag-är-så-bra-på-att-posa-och-jag-låtsas-vara-en-modell-bilder. Enjoooy!


he was planning to become a successful fashion-journalist

Jag har då tagit mig an denna fantastiska prövning att göra ett personporträtt. Liksom, om jag läser personporträtten i ELLE (de intervjuer/reportage som skrivs om omslagsstjärnan) undrar jag om man själv kan skriva ett lika bra personportätt.

Så jag skall göra ett personportätt om Darya, om hennes liv som modell och hur det kan påverka henne. Detta skall göras för tidningsjournalistiken i skolan. Kommer bli spännande att få utmana sig själv på detta sätt.

Här kan ni kolla in Darya:

http://missdarya.blogg.se/ 

NOTSOCHEAPTHISMONDAYINSWEDEN

BUTIKSÖPPNING. Den 27 november öppnar Cheap Monday upp sin första butik. Och inte blir det i Sverige (kör på samma spår som Cos kanske?) utan i Köpenhamn. I sortimentet kommer givetvis de leganderariska Cheap Monday jeansen att finnas men även specialdesignade plagg i limiterad och unika jeanstvättar (i modellen tight). Och det är även i Köpenhamnsbutiken vi först kommer att kunna se de första Cheap Monday plaggen designade av Ann-Sofie Back.

"Det känns fantasktiskt kul att få visa upp fullständiga kollektioner i en renodlad Cheap Monday miljö. Att butiken hamnade i just Köpenhamn känns bra, då vi gillar staden och hittade en passande lokal. Danmark är också ett av de första länder vi exporterade jeans till", säger Örjan Andersson, grundare och Creative Director för Cheap Monday.

Hittade denna lilla fina text på Linn Gustafssons blogg.

Jag har lust att åka dit, om någon orkar åka med mig.

still remains in the competition

I säsong tretton utav America's Next Top model sker en väldigt oväntad sak. I näst sista avsnittet elimineras två tjejer istället för bara en! (som vi är vana vid, och man får följa top tre en kvar in i finalavsnittet, innan hon också elimineras av Tyra Banks) En liten vänding ingen var beredd på kan man säga. Varning för spoilers! Dock är min favorit kvar, som har varit min favorit sedan början. Det roliga är att alla verkligen berättar att de avundas henne i "the confessions", medan de låtsas som om hon inte är något hot i verkligheten. Hon är i alla fall kvar, och jag kan inte fatta det! Det var länge sedan en favorit till mig vann, så iår hoppas jag på Nicole!
Ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna, men vad kan man förvänta sig utav Youtube-uppladdningar?


poopshitfeacesexcrement of thoughts

jag vill leva i en sko, och bli trampad av anna wintour varje dag.

eller vänta, varöfr inte bli hennes assistent? ungerfär samma sak liksom. man används varje dag, men får inget tack för att man lyfter en till en prestigefylld nivå...

if his name was ralph and lived in hollywood, he would probably have a girlfriend who, and i'm just assuming, looked like this. her name would've been gloria


min bedårande vän klara l.

random thoughts/feelings/poop

jag har lite sådär udda saker jag måste skriva ner

jag tänder på längd. inte bara för att jag är 188 (nu lät det världigt egocentriskt, men ni fattar vad jag menar), utan för att jag bara är helt såld på killar och tjejer som är långa. för att prata klarspråk, jag blir kåt. jag är ung / kåt.

och på sistonde har jag tyckt att många killar jag annars inte skulle tycka var snygga, är snygga!? jag fattar inte vad som pågår i min kroåå, det är la inte hormoner... det kanske bara är en saknad av närhet jag känner att jag behöver.

sen är det tonvis med klädesplagg jag vill ha. först på listan är pälskragen, även om det säker kommer ske massa inköå innan jag fhittar en fin pälskrage.

Lady Gaga caught in a Bad Romance

Lady Gaga släppte sin nya singel Bad Romance för cirka en månad sen, och har redan blivit en stor partyhit. Hennes nya album, The Fame: Monster, där Bad Romance finns, släpps i november, och är som en elektronisk fortsättning på hennes debutalbum, The Fame.

Idag läckte videon ut också, och jag har sett den!
  Jag måste säga att Lady Gaga har mognat i sin stil, och faktiskt skippat de stora solglasögonen som täcker halva ansiktet, för att visa vem hon är, och låta den som vill uppskatta henne för den hon är göra det.
  Videon är annorlunda, inte som något annat jag set tidigare, och väldigt intressant. Väldigt många scener inspirerade av hämnd, och framtid.
  Det var nog temat. Eller ja, om jag skulle sätta ett tema på videon skulle det vara framtidens kvinnors hämnd, även om låten inte talar för samma sak.
  Jag kunde dock inte hitta en fungerande länk från youtube som funkar i sverige för att sätta in den på bloggen, men jag tänkte i alla fall sätta in en förhandstitt på hur extremt välgjord videon är.
 
Hoppas ni kan hitta videon och se den snart, eller vänta tills MTV & ZTV får in den.
Och just det; glömde tillägga att låten spelades exklusivt på Alexander McQueens visning för S/S10. En liten modehint finns alltid med...

FASHION:LONDON/SVT

Jag har följt serien Fashion som går på SVT med programledaren Karin Winther i två veckor nu, och jag måste säga att jag är väldigt imponerad.
  Jag gillar att SVT har vågat satsa på något nytt, fräsch, eget, ungdomligt. Jag gillar att de visar skillnaderna mellan de olika modeveckorna, för jag tror att många tror att det är samma designers som visar i olika städer, men vissa är spcialicerade inom vissa städer, och visar alltid där.
  Som i dagens avsnitt, som handlade om Londons Modevecka, där man då klart och tydligt fick veta att det är jeremy scott, matthew williamson, burberry & topshop som visa sina kollektioner där varje år. Sedan har vi nykomlingar (som jag inte fångade namnen på).
  Jag gillar att man får en inblick på personliga stilar i städerna med. Idag visade dem till exempel ett reportage om Facehunter, ni vet? Han som tar massa fantastiska bilder på personer runtom i hela världen. Jag är glad att de visade hon med handskarna, jag älskar de bilderna på Yvans blogg.
  Men ja, vi fick också höra en av sveriges modevärlds främsta bloggare, Karolina Skande talas vid med Karin Winther om skillnaderna mellan modejournalismen och bloggarna, att det skiljer sig väldig mycket och att om man vill kombinera dessa två kanske man borde vara lite mer analytisk i sina texter på bloggen.
  Det leder mig till min slutsats, att jag från och med nu även skall ha med ett väldigt kritiskt, personligt och mer analyserande inlägg om något som intresserar mig inom modevärlden. Inte bara för att ni läsare skall få en större inblick på vad jag tycker & tänker ännu mer, utan för att verkligen utveckla mitt skrivande.

Burberry Prorsum by Christopher Bailey, London Fashion Week S/S10


spoiler-alert

Jag vet att jag har varit väldigt inaktiv på bloggen. Men jag måste bara lägga upp bilder från min favorit i ANTM cycle 13, som sänds just nu i USA. Hon är den udda, det finns ju alltid en udda i varje säsong, men denna gång kan hon vinna. Så jävla vacker är hon, Nicole.

RSS 2.0