some unholy war

Farfar dog idag. Han blev gammal och hade ett bra liv. Han begravs imorgon, och det är lite synd att pappa inte kan närvara, eftersom det är i Montenegro.

Rest in peace. Zao mi je.

I do not have the time



Jag skall chilla lite hos min kusin, och ta hand om hennes systers barn ikväll, därav kan jag inte lägga upp bilderna på kläderna! Men de kommer imorgon. Istället får ni en bild på en tjej som har sjukt fin stil, är lite av en konstnär och ser ut som modellen Elyse Sewell. Emmy heter hon, och det här är hennes blogg: http://regrettes.blogg.se/

watching it now



Nu blir det Project Runway. Har bara sett första avsnittet av säsong 7, och andra kan jag inte hitta, så det blir tredje. Jaja, kan inte ha missat mycket.

fine



Haha, så jävla fattigt egentligen, men även om jag inte gillar den här bilden så mycket, är den lite charmig. Så den skall nog skrivas ut och användas som framsida i min kalender! Och tack Erika!

Bilder på kläderna kommer senare. :)

he shopped until he dropped



Göteborg var vad som stod på schemat idag. Och det blev mycket shopping, lite russhopping, men det var väldigt kul! Jag och Karolina hittade underbart mycket saker! Jag köpte 11 plagg för under 1000-lappen! Vad hände, Armin hittar fynd ja!

Imorgon kommer bilder!

heading for a header?



Så inavancerat det kan bli, men jag blev faktiskt ganska nöjd. Egen design på en blivande header? Vad tycker ni?

une hiver





Foto: Erika Graham

layers&patches





Snygga kläder från The Local Firm A/W 10. Jag älskar rocken, och det finns en ännu snyggare på Daniel Lindströms blogg. Sen är cardie'n en av de snyggast jag sett. Och jeansen, ja, om man inte har råd (som en fattig student som jag) så kör man ju på de plagierade modellerna från H&M. (längre ner på min blogg). Men snygga kläder, håller ni med?



By the way, detta ver rocken jag snackade om som också är från The Local Firm. LOVE

sexylarastone



Fint omslag på en fin tidning. Vacker modell.

fly by night - W magazine february 2010












Foto: Craig McDean
Modeller: Dorothea Bath-Jorgensen och Imogen Morris Clarke

blogg.se changed?



När hände detta? Ser det ut såhär hos er? Har jag verkligen msisat information om detta ändrande i layouten?

Äsch, men vet ni vad? Jag tycker nästan det ser mer proffesionellt ut. Ett plus är ju då att man nu i alla fall kan se vart det kommentrades senast. Man kunde ju göra det innan också... men det var bara jobbigt, om man själv inte minns vad det var för rubrik på inlägget.

Vad tycker ni?

watching this, the reading that other stuff


you are my sweetest downfall



Hon räddar mig i denna storm. Känner mig knappt trygg någonstans. Vafan. Jag hatar att känna såhär. Men jag älskar miss spektor.

"This is how it works, you're young until you're not, you love until you don't, you try until you can't, you laugh until you cry, you cry until you laugh, and everyone must breathe, until their dying breathe"

Room Service









Julien Quevenne (finaste efternamnet på länge?) i PLAZA Magazine. Fina bilder, don't you think?

Paris Men's Fashion Week F/W 10



1. Dior Homme
2. Hèrmes
3. Lanvin
4. Maison Martin Margiela
5. Raf Simons
6. Yves Saint Laurent

Jag vill ha allt. Alltså, jag vet att jag nästan lovade mig själv att inte lägga upp mer höstkläder inflr nsäta höst, men kunde inte hejda mig! Snyggt som fan!

ELLE + Vagabond = True



Här har ni kilklacken i olika färger som kommer säljas i limited edition. Designade utav Lisa Lindqvister & Jenny Fredriksson från ELLEs galavisning. Visst är de väldigt somriga? Jag tyckte de var väldigt söta. Kan ju bli årets skor som Stina själv uttryckte. (Veckans Blogg på blogg.se)

Kris Van Assche A/W 10 + New Shoes?



Jag är ju bara avundsjuk när jag kollar på vissa kläder, därav massa bilder på modet inför NÄSTA höst. Känns liksom ljusår in i framtiden. Men jag längtar, just för att man kan ha de snyggaste kläderna då. Efter detta får ajg fan ta och lägga upp vår/sommar plagg istället.

Sen har jag spanat in ett par urläckra skor från Gram på FACE här i Borås. Skall nog ta och införskaffa mig dem imorgon.

Här är dem! Snygga?

KÖPTA

the world has been turned on its head



Intressant kampanj för Marithé + Francois Girbaud S/S 10. Nästan som ett svart på Diesels Kampanj som var med på framsidan förra veckan. Jag tycker också att kläderna är väldigt fina, eller ja, klänningarna... jeansen är inte min smak.

Scarlett for MANGO S/S 10




Scarlett Johansson fotad av Mario Sorrenti för MANGO. Fulsnygg trench utan ärmar och en väldigt söt klänning. Kläderna åt sidan, så tycker jag att Scarlett är väldigt vacker.

Michael Kors S/S 10 shot by Mario Testino






Noah Mills & Carmen Kass är modellerna. Snygga väskor, fina kampanjbilder och väldigt vårig känsla!

details for us men






1. Versace
2. Gucci
3. Burberry Prorsum
4. Vivienne Westwood

Mycket satsning på detaljer detta år till skillnar från innan! Jag älskar att Mansbag'en har börjat bli så stor att alla verkligen äger åtminstonde en. Och skorna på dessa bilder! LOVE

fur, fur, fur - how do you like it?



Pälsjackan är inne för oss killar till nästa höst. Det är faktiskt snyggt, och jag vet att vissa redan har en, för det har varit lite smått inne redan nu i höst. Men jag kommer säkert skaffa en svart fakefur. Får se.

Burberry Prorsum f/w - Milan Men's Fashion Week

Alexander McQueen Ad for S/S. Snakes, shoes & Raquel Zimmermann



Den mest egna kampanjen jag sett än så länge måste jag säga.Jag undrar om ormarna är äkta, för alltså... det ser väldigt verkligt ut i alla fall! Antar att man skall göra reklam för se väldigt intressanta krabb-klo-liknande klackarna. Som att inte LadY Gaga gjort tillräckligt med PR för dem!

Fotat av: Nick Knight

metrosexuality at its best

Influenserna kommer ifrån Paris FW och Milan FW och bilderna är tagna av fotografen Tommy Ton. Fantastiskt fina bilder på detaljer som verkligen gör skillnad bland kläderna. Jag älskar också att det är män, inte tjejer som är tagna på bar gärning och verkligen är snyggt klädda. Men det är ju som sagt Fashion Week, och man är inte en stad so hostar ett sådant event utan att vara très chic!



1. Kanye West mes flickvän i Paris, igår (!)
2. Olivgrönt + Brunt = Sant. Gillar färgkombinationen, och att man får beviset för att midjemarkerat gäller för killar med!
3. Snygg väska
4. Snygg väska, och ganska tydligt vart den är ifrån
5. En annan variant på en dubbelknäppt kavaj. Snyggt med Marinblått.
6. Grått på grått på grått. Kan inte gå fel.
7. Snygg väska och snygga kängor från Dior Homme
8. Söt liten portföljväska från Philip Lim
9. Modellen Garett Neff. Fint matchat ju!
10. Fotografen Milan Vukmirovic, väldigt fin cardigan
11. New Face-Modellen Robbie Spencer i grått. Fin kappa alltså!
12. Återigen Kanye, dåligt redigerad bild av mig skyller vi på. Skall vara en bild på en LV-väska egentligen!

3.1 Philip Lim S/S 10



Höga midjor, mycket svart och färgglatt, fast separerat och monokromt. Lite små-shiny tyg, alltså inte direkt metallic, men inte heller helt matt. Jag gillar det.

Detta var mina favoriter, och ni vet ju själva att mycket kommer plagireas och göras utav Gina Tricot, Lindes eller H&M till exempel. Lite smått liknande plagg kommer finnas där ute, I swear.

i really am tired




leker modell framför min dåliga systemkamera utan någon redigering. jag vill sova, ser hemsk ut.

godnatt.

to be or not to be; great in french



Jag har ett dilemma. Har franskaprov imorgon, men har inte börjat. Jag är dock lite smått sjuk, och funderar på att skita i det totalt. Men samtidigt känner jag en skuld till Lena att gå dit och göra provet. Har aldrig skitit i ett franska-prov, så jag vettefan om jag får göra om det, men jag orkar verkligen inte plugga just nu. Är trött, sliten, och sjuk. Ni förstår.

Skall fan läsa i Shantaram och låtsas vara i Bombay.

Burberry Prorsum Pre-Fall 10



En veckar pre-fall kollektion för er tjejer. Jag måste säga att mina föoriter är klackarna, den röda "päls"-trenchen, den svarta oversize-skepparkavajen, vita klänningen och den puffiga "boll"-jackan.

Neil Barret F/W 10






Höstkollektionen från Neil Barret är bland det snyggaste jag sett gallnde gråskalor. Här har vi allt vi sett tidigare designat på ett eget sätt.

Vi har haremsbyxor, korta kavajer, S/M-insirerade högklackat, för tjejer.

Sen har vi läderbyxorna, transparena tröjor, trenchcoaten, assymetriksa tröjor och kängor för oss killar. Jävligt snyggt designat måste jag påpeka.

Modeshowen ägde rum under Milan Fashion Week, och kollektionen visades 17 januari.

if I ain't got you



Klockan är oerhört mycket för att vara just jag. Så jag tänkte faktiskt säga hejdå till denna fantastiska dag med en bild på mig själv. Kanske borde ta fler bilder på min vardag? Gällande konst, foto, mode och lite sådana saker? Litteratur, så var det jag, Shantaram ligger och väntar på mig.

some days ain't crazy

Fan va du är snabb med och uppdatera din blogg . Varje gång jag ska svara så har du nytt inlägg ;P D e en riktig bloggare . Och du har alltid nått kul o läsa om . Fett najs ! ;D I like ! / Bloggerska



Jadu, jag vettefan om jag är en riktig bloggare, men jag tackar verkligen. På köpet får ni en skev och ful bild på mig.



Foto: Joel Ahlgren, fantastik fotograf och vän.

Victoria Beckham in American Idol



Denna säsong kommer Ellen DeGeneres vara med i juryn för American Idol, när det gäller finalerna. Men innan dess, när de åker runt i olika städer är det en ny jury-medlem varje vecka. Första veckan var Victoria Beckham med, vilket jag tyckte var lite spännande. Hon var faktiskt överraskande snäll. Trodde hon skulle vara lite som Cowell, men nej då, tvärtemot, hon vågade till och med säga emot honom att hon inte gillade att han var så kall och rullade med ögonen! HAHA. Jag undrar dock när det bärjar sändas i Sverige? Själv kollar jag... sådär lite smått, illegalt :)

mon amour, c'est tu!



Min favoritfransysska Klara är den jag längtar till när vi har franskalektioner och den jag saknar eftersom hon är så sjukt fantastik. Klara, Hanna C och jag är nog de sämsta Lena någonsin haft i franska, men vi håller ihop och hjälper varandra ändå. Och det, det är jag glad över!




Här är hennes underbara blogg om hennes liv i fregment som pusslas ihop med hjälp av eget sinne.

http://quelestlemotpourlavie.blogg.se/

SEX SELLS - Diesel Jeans S/S 10 Collection












Lite sexigt? Nej, väldigt sexigt. Detta är den nya kampanjen för DIESEL's jeans. Rått, inoljat och hett är vad jag kan bedöma vara temat bakom kampanjen. Den kallas också Sex Sells, och ja, det gör det verkligen. Unde många årtionden har sex varit det som säljer bäst, hur man nu än vill tolka det, och jag tycker seriöst inte att dessa bilder är för mycket. Det är väldigt hett, men det sköna är liksom att det är fotat så simpelt, i en simpel och minimalistisk miljö... medan om de skulle varit på en strand eller i en pool kanske det skulle varit lite väl.

Tycker inte ni att modellerna är jävligt snygga också?

Fotat av: Miko Lim

Why Madonna!?






Dessa bilder har cirkulerat på Webben sedan de släpptes typ, men jag kände att det var dags, eftersom ajg inte sett någon kritisera dem. Madonna har gjort några kamanjer för Louis Vuitton Acessories, men liksom, det här var droppen för mig! Varför skall hon leka sexig, när hon är 50? Varför? Jag skulle skämmas om jag var hennes dotter, och jag skulle också skämmas över att hennes plastpappa (han för tillfället) bara är typ, 10 år äldre än hon?

Jaja, tillbaka till bilderna tycker jag att konceptet är väldigt vackert, kläderna är väldgit tidlösa, men det enda som förstör är just sångerskan från 80-talet. No offence, jag hatar inte hennes musik... men hon är ingen modell. De kunde valt Lara Stone eller någon anna annorlunda UNG tjej istället.

Jill Stuart S/S 10




I like. Snygga klänningar, och snygga skandivaiska modeller. Frida Gustavsson och Hanna Holman fotade av Mario Sorrenti för denna kampanj.

Nervous Breakdown






Jag saknar härlig stunder såsom tiderna runt bildtagningarna. Jag saknar långt hår, höst med fina löv och jag saknar att må bäst. Som om världen vore min. Just nu är jag bara deprimerad över allt, och helt urpressad ur min mentala juice. Bara dessa jävla första månader går snabbt, så... då klarar jag mig.

Johnny Depp ; Most Stylish Man in the World



Vi alla vet vem Johnny Depp är, han som blev känd som snyggingen från Nigmare on Elm Street, Tim Burtons musa, killen som gjorde rastaflätor populära med bandanan, då han spelade Jack Sparrow. Ja, han. Han har utsetts som den bäst klädde mannen i världen utav GQ's läsare till Februari numret. Jag kan inget annat än hålla med. Är ganska inspirerad utav hans lite halvt skabbiga stil, och det var utav honom jag fick min inspiration till mina glasögonen. Hans klädstil kan beskrivas utav mig som halvt grunge-aktig sleten stil blandat med väldigt proper "stek"-stil. Det gillar jag. Liksom, tighta jeans med finskor och en stor cardigan till det, och ett armband på det. Pluset är hans hår som alltid ser bra ut.

Håller ni med om att han är den bäst klädde mannen?

Preen Pre-Fall 10 Collection. One of my favorites.








En av de snyggaste kollaktionerna jag någonsin sett. Skorna, klänningarna, jumpsuiten, färgerna, baskläderna. Alltså, detta är nästintill perfekt.

felt as though CG drew this



HAHA, jag ville säga godnatt med att visa en väldigt ful bild jag ritade på ett lakan vår förening på skolan använde i höstas för att värva medlemmar. Saken är att när jag tänker efter vad konsten liknar nu i efterhand, liknar den Carolina Gynnings stil. Lite kul, för jag kladdade bara. Försöker inte säga att jag ens är i närheten av hennes nivå, men påpekar till mig själv att jag saknar att rita/måla/skapa konst. Måste välja till kursen Bild & Formgivning nästa år.

Watching Paradise Hotel






Kollar Paradise Hotel. Alltså, är inte dessa snygga? Cimon och Jackie från reality-serien. Mina favoriter! Vilka är era favoriter?

H&M Trend S/S 10 Look-see Part 5



Tja! Känner mig väldigt inaktiv, men jbag har hittat nya fräscha nyheter! Men innan dessa saker, kommer sista inlägget om H&M Trend för oss killar.

Här är listan på mina favoriter från detta inlägg:

- DIY-tröjan (DIY = Do it yourself), ser ju väldigt hemgjord ut, vilket är sjukt snyggt!
- De plastiga kängorna
- Armbandet med något vapenliknande.. sassy.

Och ja, själv skulle de inte passa mig, men brillorna var jääävligt coola! Smaksak som sagt. Vad tycker ni? ;)

H&M Trend S/S 10 Look-see Part 4



Kilten känns ju lite småt överdrivet, men här finns också några guldklimpar som kommer sälja bra, enligt min smak i alla fall.

-  Svarta "tights"-jansen
- Den gråa wrap-cardiganen
- Färgglada batiksjalen
- Gråa t-shirten med små öglor som hål i den. FAN VA SNYGG
- SVarta jeansjackan
- Den vita t-shirten med dragkedja på ärmarna. HETT

Ja, en sista look-see kommer ikväll, sen har ni hela kollektionen.

H&M Trend S/S 10 Look-see Part 3



Gud, vad jag älskar svart och gråskalor. Jag älskar:

- Den svarta stickade T-shirten i små och grovstick.
- Den gråa T-shiten med aztektryck
- Den svarta långärmate tröjan med siden på framsidan.

Alltså, våren kommer bli fantastiskt fin.

Kate Moss designing for Longchamp



Longchamps väskor är fantastiskt vackra, och nu skall Kate Moss, som även desgnat kläder för TOPSHOP, designaen väskkollektion för Modehuset. Undrar om priserna blir högre än det ruggiga redan nu?

I miss the warm breeze through my hair



'
Jag saknar sommaren. Känner mig ganska förbannat över att jag bara halkar runt ute, även om det är fint. Och det här är typ, det kallaste året på länge. Ursäkta fula bilder, men detta var vad jag hittade på när det gäller sommaren 09. HAHA

them days ain't sunny






Gaye McDonald är sjukt snygg.

here we go again



Lite Cimon-varning över det hela. Håret, vinet och "de förstorade läpparna alla talar om" Skojar.

En väldigt snäll tjej bille se bild på mig, eftersom hon inte trödde på att jag var 17. Jag kan säga detta, attjag själv tycker att jag ser äldre ut, och att jag brukar bete mig jävligt moget. Men jag har mina barnsliga och komiska sidor med!

forgetting sometimes

Jag har sagt flera gånger innan att jag skall visa mina inköpt, men glömmer alltid sedan av att fota det, och så småning om publicera det.

Men här kommer en tröja och en sjal jag köpt under senaste veckan.





Randig tröja: Blueprint REA 149 kr
Sjal med monument-tryck: H&M Trend 69 kr

Jag älskar att Empire State Builing, Eiffeltornet och Lutande tronet i Pisa finns med bland många andra vackra verk. Sitter i den just  nu till och med, skön är den!

H&M Trend S/S 10 Look-see Part 2



Här är då del 2/5. Mina favoritplagg här är:

- Den transparenta svarta cardiganen
- Den beiga långt urringa t-shirten
- Beige:a mesh-aktiga linnet
- Svarta blazern med två ränder över sig
- Den färgglada t-shirten (som inte är H&M Trend alltså, men snygg som fan är den. Tippar på att den kommer kosta max 129 kr)
- Båda skjortona är to die for. Väldigt commes des garcons. VILL HA
- De mörkgråa jeansen.

Fan, det var ganska mycket jag ville ha. Kommer nog bli en del shopping i vår. H&M har fan blivit bättre med åren. Minns när man bara såg massa LOGG och Devided i affärerna. Nu är H&M trend överallt, och jag älskar det!

Jag måste visa min sjukt snygga sjal jkag köpte från H&M Trend igår. LOVE.

H&M Trend S/S 10 Look-see Part 1



Del 1/5 på Trend-plaggen för oss killar. Vissa är dock inte Trend, men det är dock med, av någon anledning.

Mina favoritplagg utav dessa är: Den gråa "bakåtvända" tröjan, det mesh-aktiga vita linnet, den rutiga kavajen och den orange:a t-shirten med bred krage.

Get in shape; Zink Magazine - Winter 09.











Lite småt komiska bilder som skall väcka tankar om att man inte hela tiden behöver smala modeller. Sen kan jagtycka att det skall visa upp vissa utav plagen lite bättre genom att ha förstorat vissa dela utav ett foto.

Men kläderna är veeery chic. Och modellen Anna Katsanis ser jävligt bra ut. J'aime.

Foto: GL Wood.

What to keep and what not to keep for S/S 10

Många undrar vad man inte borde använda nästa sommar, och vad man måste äga. Här kommer lite bilder på APC's S/S10 Kollektion och jag kommer påpeka under varje bild vad som kommer lyckas sälja bra, och vad som kommer sälja mindre. Väldigt fransk estetik med simplicitet måste jag säga, att denna kollektion var. Mycket randigt. En del bilder tog jag inte med, såsom kamouflage-jacke-bilden. Jag tål inte camo.


Behåll: Jeansjackan, Ökenkängorna
Släng: Enligt mig, chinos, i alla fall i sådan ljus färg. Kanske satsa på färgglada? Jag vet inte
Införskaffa: Trenchcoat, Färgglada sjalar - vilket kan vara den enda färgaccesoraen du har på dig, och det blir fint!


Behåll: De mörka tighta jeansen, kashmere-tröjan
Släng: -
Införskaffa: Mörka skor, fast i någon färg, typ vinröda, eller midnattsblå som på bilden. Sexigt och sofistikerad medan du samtidigt leker lite cool.


Behåll: Svarta chinos, Enfärgade cardigans, lite pösigare (rak modell) ljusa jeans.
Släng: -
Införskaffa: Smutsartade skor, oljerocken, randiga cardigans, mansbag:en - believe me.


Behåll: De korta jeansen, skjortan med rutor, vare sig om de är små eller stora, de vita jeansen
Släng: Jag klarar jälv inte av farfarsskona. Det finns snyggare alternativ, om man skall se lite snygg ut - välj hellre loafers i sådana fall!
Införskaffa: Duffeln. Kommer hålla länge, och det är som trenchen, never out of style. Marinblå, svart eller mörkgrå håller längst, och passar till mest. Randiga t-shirts är ett måste i garderoben - för mig, varje sommar!

Så, det var mina favoritbilder ur A.P.C's sommarkollektion. Det var inte mycket jag inte gillade - men vissa plagg är ju bara förfärliga. Och ja, som sagt innan tog jag inte med bilder på kläder jag inte gillar.


10 Men magazine, a Dior Homme Kris van Assche feature. F/W 09






Foto: Mark Pallai
Modell: Arthur Daniyarov
Kläder: Dior Homme

Look before you leap, photographed by Jacob Sutton



Fantastiskta bilder för de som inte har höjdskräck ifrån 10 Men F/W 08.

Modellen heter Mathias Bergh.







I'm flirting with you Mia!



Eller vill du kanske ha mina hemlighetsfulla ögon. Mina Läppar? Nej, nu är jag för trött, och detta blir för flum. Jag skall faktiskt lägga mig och läsa tils jag däckar. (Här är beviset på att flanellskjortor's not my thing!)

Godnatt

Mia; you wanted it.



Armin har en dubbelhaka och en päls-fluga i maxistorlek. Han är så fashion.

Bild tillägnad åt Mia S.

Bare models by Peter Gherke





Fantastiskt fina bilder utav Peter Gherke på svenska modeller. Han i mitten, KLARA LARSSON, är det din broder? JA det är det.

Från "He's a model, and he's good looking" i Rodeo dec. 08

Fleeting Fancies







Sex, drugs and cocoapuffs



Jag påbörjade inatt läsa denna otroligt underhållande bok skriven av Chuck Klosterman. Det handlar om massa olika saker, och det är ett antal historier han skrivit under sömnlösa nätter. Väldigt intressanta kopplingar, analyser och en hög grad utav allmänbildning är hur man kan summera hans bok. Sjukt komiskt och underhållande med! (Läser dock den svenska, som har ett brunt omslag...)

Alex Dunstan photographed by the king; Hedi Slimane










Fantastiska bilder. Hedi Slimane är nog en av mina favoritfotografer. Svartvita bilder är det finaste jag vet.

More from Minimarket S/S 10


Jag gillar skärningarna, och plaggen, men kanske lite för mycket skärt och hudfärgat?
Dock måste ni hålla med om att kläderna är snyggt gjorda.

Bon Niut.

finishing one chapter, being able to start of on yet another

Jag läser som om det gällde mellan liv och död. Jag sitter med en bok bredvid mig, och en annan i handen. Jag avslutar nog den ikväll, för att påbörja en annan imorgon. Kanske till och med direkt efter klockan slagit tolc och datumet ändrats. Kanske.

bokmalbokmalbokmal.

I can not help myself.







Jag kan inte hejda mig själv. Hittade fler bilder från Armani Jeans & Armani Langerie-kampanjerna, och var tvungen att lägga upp dem. Måste dela med mig utav det goda i livet! Megan fox är ju seriöst sexigast.

Black Book collaborating with H&M



Behöver jag säga något? Läs vad som står på bilden och gör som jag; delta i tävlingen!

Läs dock reglerna, för du måste ha rättigheter till att använda en bild. Själv skall jag fotograferas för att skicka in mitt deltagarfoto. Vem vet, André kanske väljer någon vi känner, eller oss!?

Costume National S/S 10





Jag älskar Costume National. Blanda Commes Des Garcons, Calvin Klein och Louis Vuitton - och du får CN. Snygga detaljer, naturella färger, accesoarer att dö för och snyggt skurna kläder. Jag vill ha allt verkligen. Gillar att de har tagit med mycket av det som kommer vara trendigt, såsom trenchen, transparenta tröjor, kavajer och mycket svart - men ändå gjort det på sitt egna sätt. J'adore.

Paris, mon amour


Modellen Bryce Draper fotograferad av Tony Duran. Jag vill till Paris och ta snuskig bilder. Detta är konst inte porr.

Michelle Obama - Classy and sassy


Barack Obamas fru har blivit känd som stilikon, och älskar själv bland annat Lanvin, YSL och LV. Jag tycker att hon ser sjukt bra ut, och är nog den mest klädsamma presidentfrun som stått bredvid en världskänd man.

Rihanna - Covergirl for W Magazine feb. 10 shot by Craig McDean








Sexiga bilder på sångerskan Rihanna. Är det bara jag eller tycker ni också att modemagasin har fler kändisar än modeller på omslagen? Fast ja, det säljer ju.

fuck this

Jag är arg över att någon Hanna hamnar på framsidan för att ha lagt upp "nyheten" om att Megan Fox gör kampanjer för Armani. Hon la upp sitt inlägg idag? Jag la up mitt för någon dag sedan. Plagiering? Yes. Äsch, jag får la se om någon annan tar någon "nyhet" och publicerar den på sin blogg efter mig... Eller så kanske det är blogg.se som hatar mig? HAHA.

Jag skall efter ett samtal i skolan med vänner kanske åka till Köpenhamn under sportlovet, och till London under påsklovet. Kan jag ha det bättre för tillfället eller?


sometimes all it takes is some perfume - and i'm sold














Sjukt snygga bilder tagna av Milan Vukmirovic för L'Officiel Hommes No. 16 2009.

i-D Magazine Nov 09 - Happily ever after



Detta kallas konst. Jamie Dornan och Lara Stone. Sensuellt, rent och vackert.

L.B.M/Lubiam F/W 09













Modellen är Cesar Casier. Vill också heta Cesar, faktiskt väldigt fint. Mums, caesar-sallad à la moi.

black in black






the place to be


Alexanderplatz 1928

Och i sommar åker jag nog till Berlin med Fransyskan, Designern och Modellen. Det kanske blir fler, men seriöst - jag längtar redan.

name the pet and let it go



Musiken är bra, videon är skön och kläderna är nice - men som sagt innan, alla passar inte i allt. Hon passar dock i det. Från Name the Pets video Sunshine.

Two blondes working together



Modellen Lara Stone (snygg!) skall vara med i Lady Gaga's up and coming video Alejandro. Hon är sjukt snygg, och älskas av Vogue France och Louis Vuitton. Kan inget annat än vänta på att få se resultatet.

Vissa tycker ju att modeller med så annorlunda utseende är fula. Vad tycker du?

Sexier than Victoria Beckham




Sexiga Megan Fox ersätter Victoria Beckham för Armani Langerie. Så jävla snygg är hon, och jag tror seriöst, att hon kan vara den mest genuina personen av de snygga i Hollywood. Så jävla söt i intervjuer, och det är fan rätta takter det här med modellandet för henne. Vad tycker ni?

fucking cold outside, eh?



Jag vill avlida när ajg är utomhus, seriöst, det är så kallt att om man fäller en tår som fastnar i ögonfransarna, klistras de fast till varandra, och fryser till is. Jag vill ligga kvar här, i min varma säng och kanske kolla på The Semptember Issue igen...

Gianfranco Ferré S/S 10 Campaign






Jag älskar konceptet med metallicpudret kastat på varndra. Och bilderna är otroligt snygga, man fångas verkligen in i alla fall. Vad tycker ni om att gladiator-sandalerna varit här under tre sommarsäsonger, och fortfarande är fashion?

Watching him tonight...



Cimon på Paradise Hotel ikväll + Jackie. Mina favoriter, och seriöst de snyggaste där, haha! Måste göra popcorn och kolla modellen...

More from CK Jeans S/S campaign




Sexigt värre, eller vad tycker du?

Eva Mendez & Jamie Dornan in Calvin Klein Jeans S/S10 Campaign


De är tillbaka. Duon som skapade debatter världen över med sina sexiga bilder för Calvin Klein Underwear i höstas. Ni minns? Bilderna de förbjöd i Stockholm? Haha, jag tycker det är helt absurt, liksom, detta är inte för naket? Visst är det sexigt, men jag vill se det här! Man får ju sommarkänslor? Man vill också kunna gå i jeansshorts ute, och sola - och inte i solarium? Fan, jag är avundsjuk på Jamie, vill också ligga där bredvid den sjukt komiska skådespelerskan (och modellen) Eva Mendez.

Sleepy Sunday








Ganska så beskrivande editoriall plåtning - sleepy sunday, för sådan var min igår. Kunde knappt somna! Och nu sitter jag här, med 5½ timmars sömn, och är vidvaken. Skolan väntar, och jag är inte redo. Usch.

Modell: Wiktor Hansson

a reccomendation for all you intellectuals out there



Den här boken, eller nej!, författaren får ni inte missa! Haruki Murakamis verk är fantastiska. En blandning utav vår verklighets och surrealismen. Ta och läs den här boken, eller vilken ni vill utav honom, och ni kommer älska allt! Karaktärerna, historien, författaren, ditt egna liv! Seriöst... jag är i alla fall såld. Finns på svenska, och på ICA till och med nu för tiden! KÖP, eller LÅNA, vad som helst.

Godnatt.

Masculinity at it's best









En av de snyggaste modellerna jag någonsin sett. Brian Shimansky heter han, och dessa bilder är inte annat än fantastiska! Av Saviero Cardia

A coffee is what I need



Nu skall jag ner till stan och fika, känner att jag behlver det. :)

Un Hiver en Noir et Blanc









Jag vill ha allt, allt, ALLT! (Speciellt oljerocken från COS längst upp. Shit.)

Top ten highest earning models of 2009

Här har ni en sammanfattad lista utav namn, bild och hur mycket dessa modeller tjänade under 2009.


1. Gisele Bündchen - 35 miljoner $


2. Heidi Klum - 14 miljoner $


3. Kate Moss - 7.5 miljoner $


4. Adriana Lima - 7 miljonr $


5. Doetzen Kroes - 6 miljoner $


6. Karolina Kurkova - 5 miljoner $


7. Natalia Vodianova - 4.8 miljoner $


8. Carolyn Murphy - 4.5 miljoner $


9. Daria Werbowy - 3.8 miljoner $


10. Miranda Kerr - 3.5 miljoner $


Det är lite kul att top 3 jobbat redan under förra decenniet också... men att de fortfarande är så eftertraktade att de är kvar så länge, och tjänar mest.
Lite kul också att Gisele tjänar 38% av alla tjejernas löner sammanlagt. Shit alltså...

When do we get to see her in another movie?



Känner ni igen henne? Det är inte Madonna... Men det är *trumvirvel* Cameron Diaz!
Sjukt snygg är hon, och jag saknar faktiskt hennes skådespeleri.







V #60 Jul/Aug 09. Fotograferat av Mert & Marcus

Nej, nu måste jag faktiskt skriva min karaktärsanalys om personerna i Kafka on the Shore...

Organic Symmetry






Modellen måste var svensk va? Han heter ju Wiktor Hansson... I alla fall, jag diggar kläderna oerhört. Vill ha allt!

Anna Selezneva in a SYSTEM campaign. F/W 09









Sa jag inte att kläderna var assnygga? Tyvärr ser man inte killkläderna så tydligt, men skall försöka hitta lookbook-bilderna i det format som går att uppladdas. Just det, nu är det bara ett dygn kvar innan skolan börjar. Fyfan.

Ash Stymest in a SYSTEM campaign. F/W 09







Seriöst, har inte kunnat fixa lookbook-bilderna, men detta kan vara bland de snyggaste kläderna jag någonsin skådat. Jag vill ha allt! Inklusive modellerna. (tjejen kommer i nästa inlägg, och tro mig... de kläderna är helvetessnygga dem med!)

Me + City F/W 09 - With two of my favorite models.




Cole Mohr och Agynnes Deyn för någon asiatisk designer. Jag gillar faktiskt kläderna, väldigt mycket. De faller mig i smaken. Och är inte de två bara gorgeous? :)

Ah... Armani S/S10 Ad. Campaign



Hon var ju inte lite snygg heller. Ser hon inte ut som Lily Allen på bilden t.h.? Snygga klänningar i fantastiska färger.

ACNE POP S/S10 - What I want.


Ge mig t-shirten. Sjugt snygg.


Jag vill ha skorna så hemskt mycket. Så söta. Och tröjan är ju en klassiker.


Jackan. What else can I say?


Linnet är simpelt och snyggt. Men vad jag måste införskaffa mig är väskan. Snygg som fan.

Balmain S/S10 Campaign








Väldigt snygg kollektion måste jag säga. Jag gillar att de militärbruna jeansen har samma trademark som tjej-jeansen har. Jag älskar allt, dock vet jag att militärbrun inte är den färgen som passar så bra på mig, men allt annat i kollketionen vill jag ha. Miltär, MC och Casual är ledorden. Gillagillagilla.

Rock & Republic S/S10 - Sexy Shoot.




Tjejmodellen är Charlotte Carey (liknar min Kompis Mia...) och killmodellen är Stephane Olivier.

Minimarket S/S10 - finally some Swedish Esthetics







Väldigt intressanta bilder. Fotat av Peter Gherke.

More from the Givenchy S/S10 Campaign


Jimmy Choo S/S 10



Vill inte alla tjejer ha ett par Jimmy Choo-shoe(s)?

Angela Lindvall i kampanjen för deras skor. Gillar att det är uv-ljus runtom henne, fångar in henne på ett coolt sett. Plus att man drars till accesoarerna lättare. Bra tänkt där!

Dree Hemingway shot by Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin. Gianfranco Ferré S/S 10




Snygg modell, snygga klänningar, snygga fotografier.

VOGUE UK Feb. Issue 2010



Natalia Vodianova fotograferad av Nick Knights för VOGUE UK. Klänningarna är av olika designeras, designade för en auktion. Det finns 40 olika "one-of-a-kind-dresses" av olika designers alltså, och dessa är några utav dem.






Sunshine Cleaning - a warm recommendation

Från skaparna av Little Miss Sunshine kom förra året en fantastisk film jag velat se väldigt länge nu, Sunshine Cleaning. Den handlar om två helt rubbade karaktärer, Rose (Amy Adams - En Shopaholics Bekännelser) och Norah (Emily Blunt - Djävulen bär Prada) som är två oerhört olika systrar. De är båda, vad som verkar, misslyckade fall ifrån början, med Norah som precis fått sparken från ett servitris-jobb och Rose som jobbar som städerska åt välbärgade människor. Allt vänder då Rose städar för vad hon tror är en okänd person, men som visar sig vara henner gamla rival från high school. På den tiden var denna kvinna avundsjuk på Rose, men rollerna var ombytta nu.
  I ett desperat försök att skaffa sig nytt job, och ge sin syster ett, startar hon upp en städarfirma, svart, som kommer att kallas Sunshine Cleaning. De städar upp i hus där folk dött, där det begått hemska mord, dråp och annat hemskt.
  Jag kan inte berätta mer utan att berätta allt, men jag rekommenderar filmen starkt. Jag älskar udda filmer, med dold komik och drama som känns äkta. Lite kärlek är inblandat med, och en fantastisk liten kille som spelar Rose's son. Verkligen värd att se!


hiding it



Det syns bara på mittenbilderna att jag snaggat sidorna igen. Jag har lite längre nästan längst upp på sidorna, så jag kan ha det lite classy med. Me jag vettefan vad jag ska göra med längden på huvudet. För mitt hår ser bra ut lockigt (naturligt) som på första bilden, men det håller sig inte till nästa dag. Och det platta ser ut som en svamp ibland. Så jag kanske bara ska täcka det med hatt varannan dag? hjälp...

For the 57th time



Såg nyss Sex and the City filmen för femtiosjunde gången. Undrar om jag hinner nå 100 innan andra filmen? Kan knappt bärga mig.

Hanna Carlquist? No, Elin Kling...



Det är någonting med Elin Klings styling på sistonde som påmninner mig om många av mina vännners. Denna outfit känns väldigt Hanna, just med klänningen, stumpbyxorna och skepparhatten. Sen att den klänningen Hanna brukar ha på sig har vandrat runt bland deras umgänge... det är en annan sak. Snygg bild på Elin! Synd att det inte gick så bra för Kling idag i Let's Dance!

Let them shake that shit.

Kollar på Let's Dance på tv4, och såg precis Elin Kling vara söt stel. Visst så hon bra ut, och visst kunde hon röra sig galant i klackar... men liksom, vissa har la kanske inte dansen i kroppen? Största chocken än så länge är Molly Sandén, som var jävligt bra, faktiskt. Och han, Irving... seriöst, han ger poäng efter vilka han tycker är snygga. Lite kul.


styled in a hurricane

Den här tjejen är vad man kan kalla en inspirationskälla! Hon tar inspiration från de stora modehusen, och gör mycket av sina kläder själv. Sen kör hon sitt egna lilla race med att bara köpa billiga kläder, och det dyraste hon är kostar 40$! Jag är imponerad av Anni, den estländksa tjejen med stora drömmar. Ser ut som en fräsch modell också, det måste påpekas.



Jag skall fan göra en sådan t-shirt som på bilden. "Shredded t's". Coolt som satan.

http://stylehurricane.blogspot.com/

Alexander McQueen S/S 10



Häftiga kläder. Jag älskar oversize-tröjan, och de nerfläckade målarmyxorna. Sen är alla skor to die for också.

V Mag. #63 - The Size Issue shot by Solve Sundsbo.





V Magazine uppmärksammar fylliga och kurviga modeller genom att ha sitt anuella "större-modeller-nummer". Jag fastnade för dessa svartvita bilder, som liksom, på något sätt speglar modebrnachens förmåga att fånga fantastiak bilder på +size-modeller. Erkänn att tjejerna är väldigt vackra, och ståtliga?

ELLE Turkey January Issue 2010









Missy Rayder & Beata Scotova fotograferad av Koray Biran för Elle Turkiet. Louis Vuitton S/S. Sassy.

Louis Vuitton S/S 10

Monotona klädkollaborationer, batik, kortkorta shorts (med blazer), trenchcoats. Sjukt snygga kläder, och valda material måste jag säga - från designern Marc Jacobs.




Casual Corner - Raf Simons S/S 10





Raf Simons har gjort det igen. Stilrent, elegant - med tiwsten av transparent och midjebemärkt. Kostymer i perfekt form, klassiska färger, och i vår - ormprint, fast med slingrande ormar istället för bara ormskinn. Han kör detta print på beiga och vita byxor, men också på dessa sjukt coola transparenta linnen, tischor och långärmade tröjor.

Cole Mohr for H&M 2010

Divided/H&M har valt att satsa på modeller som ser ut som unga, sköna, och fräsha tonåringar. De har valr en tjej som är väldigt lik Agynnes Deyn, en annan som likna Chanel Iman och två till tjejer.
Sen har de valt den tatuerade, alternativa modellen Cole Mohr. Han är jävligt snygg, och ajg tycker att han borde vara med på fler världskända kampanjer. Han vet vad man skall göra med ansiktet för att förmedla vad man vill se.
Detta är det första inlägget om mode för oss killar, och det kommer mer... håll utkik!




Watch out! You're welcome - mankind.

Igår hittade jag så jävla mycket artiklar, bilder, intressanta saker om mode, så jag satt verkligen tre timmar och blogga järnet av mig. Igår laddade jag upp majoriteten av bilderna jag hade på tjejkampanjerna.. och har bara några få kvar.
Sen hittade jag jävligt mycket killkläder jag själv vill äga, jag vill kritisera och som jag kan se andra gilla. Så idag kommer det komma fler bilder på mode för oss män.
Det blir alltid såhär, dagarna innan skolan skall börja, att jag bloggar arslet av mig. Men det är för att jag fastnar på en sida, sen hittar jag sjukt många intressanta saker. Jag ska lista alla mina favoritbloggar (kändå då, för mina vänner ahr ni på sidan) och berätta varför jag läser dem.
Jag skall också börja med det jag aldrig hann börja med på min gamla blogg - veckans outfit för både tjejer och killar. Ni kommer gilla det :)

FENDI S/S 10



Fendi's väskor är typ vad som startade trenden med "kärringväskor" på yngre. Detta är dåtidens mulberry, och ja, jag tycker att det är väldigt bra att de är kvar i spelet, för väskorna är faktiskt väldigt fina. Just denna påminner lite på Hermès i färgerna.

William Rast S/S 10

Justin Timberlakes egna märke William Rast är något folk inte ofta hört talas om. Han har till och med Johan Lindeberg (JL) som sammarbetspartner när det gäller all denim i hans linje. Och detta är ett märke som är jävligt bra enligt många i USA. Tyvärr har hans jeansmärkeinte nått oss - för priserna är lite högre än vad man förväntar sig, men fortfarande med på överkomlig summa. Finns på Ish's hemsida.
Sen tycker jag också att alla jackor (för både tjejer och killar) är jävligt snygga.




http://shop.webish.se/

Givenchy S/S 10



Apropå att jag snackade om Givenchy kan jag lika väl lägga upp bilden för deras vårkampanj. Natalia Vidoanova (tjejen t-v-) är sjukt vacker. Och kläderna är väldigt snygga. Man går aldrig fel när man väljer svart/vitt.
Här kommer lite fler kläder från deras visning under Paris fashion Week.




Bottega Veneta S/S 10 + a copy?



Bottega Veneta's kläder är väldigt stilrena, alltid. Även om det inte är samma stur som Givenchys, tror jag att de är på samma orbitala bana. Jag gillar det stilrena, och det bästa är ju att du liksom, kan använda linnet modellen har på sig och matcha det med ett par svarta jeans - och automatiskt blir du rock'n'chic.
Sen undrar jag on ni ser likheterna mellan den tjejväskan från märket till den från Jimm Choo-kollektionen för H&M, för killar...?


VERSACE S/S 10



Assymetriska och grafiska tryckpå klänningen är väldigt nice. Jag gillar att det ser floralt ut från långt håll, men att det är jävligt snygga tryck när man kommer närmare. Sen gillar jag att väskan matchas väldigt bra av mittenranden på klänningen. Även om jag inte gillar själa formen på väskan.

D&G S/S 10



Denim, denim, denim. Mycket vilda västern från ingenstans känns det som. Påminner lite om Hermès från S/S 09. Faktiskt.

Chanel S/S 10



Jag måste säga att Karl Lagerfeldt fortsätter att överraska för varje kollektion hans gör. Han visste vem Coco var, och visste hur han skulle fortsätta med signaturer och det som kännetecknar att kläderna är Chanel, men han visste också hur han skulle göra varje kollektion kontemporär - vilket de också är för varje säsong. Denna sommar ser ni som sagt mycket denim, floralt (oj, vad överraskad jag är!?), svart matchat med en annan färg och lite egen inspiration.
Den här kampanjen får mig att tänka på ett krigspel jag spelade när jag var yngre, global operations. När man spelade i en stad i Mexico, fanns ungeför sådana trappor. Sen var de som man skulle assasinera väldigt lika killmodellen på bilden. Detta är väldigt sexigt i alla fall. Tjejen ser lite smått ointresserad ut, men man vet att något kommer ske mellan dem.

Valentino S/S 10


Kate Moss (!) for Just Cavalli S/S 10. Love it. Looking very much alike pictures from the eighties.


A remarkable woman; Grace Coddington.

Even now, months after the release of The September Issue, this year’s cult hit about the making of the September 2007 edition of American Vogue, Grace Coddington, the magazine’s brilliant, but hitherto largely invisible creative director, says that at least five people come up to her on the subway every morning.

You can see why she’s a master of the visual semaphore. See how economical yet revealing that is? Straight away it tells you that she is modest but knows her value; that she still takes the subway despite Vogue’s liberal attitude to limos and a salary that’s rumoured to be north of $600,000 a year; that the film, though a rather high-minded documentary with none of the feeble idiocy of the populist fashion vehicle, really did have broad appeal (not so astonishing when you consider that fashion now occupies a cultural crossroads between art, celebrity, and huge international business). It also tells you that Coddington, who in the film presents a somewhat austere, occasionally, tragic figure — abetted by that magnificent French Lieutenant’s Woman red hair and milk-white skin — is not hating her belated moment of fame. “It’s driving me nuts, actually,” she says. “And I’m loving it.”

Audiences love her too. In the film, her principled David-like fight against the Goliath of crass commercialism, her quiet but deadly pursuit of the unforgettable image, are so staunch that even as she’s spending tens of thousands on a shoot during the course of the film, her cause seems a noble one because it’s a quest for the essence of beauty, in all its forms, not just an attempt to flog the reader another handbag.

Still, R. J. Cutler, the film’s auteurdirector readily admits to being terrified when he first met Coddington. Her habit of shutting her office door in his face probably didn’t help. He persisted. Eventually they worked out a modus vivendi and the creative director stole the show.

You wouldn’t set out to commit any kind of larceny around Anna Wintour, Vogue’s legendary Editor. But it would have been a much lesser film without the Coddington-Wintour dynamic, with Wintour obliged to deliver a more humanised version of the monstrous figure created by Meryl Streep in The Devil Wears Prada. Instead, it’s an engrossing portrayal of a universally recognisable relationship — that between two colleagues who alternately respect and resent one another’s brilliance, but ultimately recognise that in each other they’ve met their ideal match.

Not that Coddington was playing hard to get when she initially rebuffed Cutler. She told Wintour she was crazy for granting a film crew access to all areas.

It’s hard to imagine many of Wintour’s staff telling her that she’s mad. “Well, they could. But . . . they don’t,” Coddington agrees. She has high, finely arched eyebrows and a slightly sleepy-looking eye — a result of the reconstructive surgery she had on her eyelid after a car crash in her early twenties. She laughs much more than you’d expect from the film. And when she pulls herself back from saying something incriminating, she purses her lips and inches an eyebrow even further up.

It’s the constant references to Wintour that endear. The journalist Maureen Dowd described the crackle between them as a Keith Richards-Mick Jagger friction. It’s as though they’re a married couple. “I wouldn’t go quite that far,” (shooting eyebrow again, pursed lips). “My marriages[(there have been two, one to the photographer Willie Christie, the other to the restaurateur Michael Chow, neither of which lasted much more than six months] haven’t been that successful. But yes, she inspires me. We fight, we struggle and it makes you very strong. She’s actually very straightforward.” Sufficiently straightforward to veto Coddington’s latest idea, which was to get Susan Boyle to play the wicked witch in the December issue’s Hansel and Gretel spectacular.

“Annie Leibovitz wanted her too,” says Coddington wistfully, “but I think Anna thought it was just all too British and not right.” Wintour raised Lady Gaga against Coddington’s SuBo. “I have to say I didn’t really know who Lady Gaga was. She turned up in a white rubber coat, stark naked underneath. No buttons, nothing — and completely you know, shaved, and this huge wig because she’s so insecure without it. But she was wonderful.” Hold on, Grace, you famously don’t like celebrities. “I don’t rule them out altogether if they’re the right person for the job. It’s because of characters like that that I still love my job”.

If I hadn’t seen The September Issue, I might assume she was back-pedalling on the Wintour front, having been quoted in the French press as saying that she could sometimes kill the editor, a comment cruelly ripped out of its context, she sighs. What about the fact that Wintour kills so many of her pictures in the film as well as in real life? “Usually she’s right.” Then there was the awful day, 23 years ago, when Wintour arrived from New York to edit British Vogue, allegedly saw a shoot featuring a model in bandages, said “Oh God, I’m back in England” and promptly fired its fashion director — Coddington.

“Anna did not fire me,” retorts Coddington. “It was all stirred up by the British press. I was one of the people who recommended Anna for the job. It’s just that I’d met Didier [Malige, the hairdresser, her long-time boyfriend] who was living in New York, and Calvin Klein, whose aesthetic I’d always admired, offered me a job and a lot of money to take it.”

Good grief, if that’s all there was to it, why didn’t she put the press right years ago? “Do you ever see me giving interviews? I’m never one of those people talking into a microphone at the end of a show.” More moueing of lips. “I’m not prepared to crush some poor designer who’s just spent six months slaving over a collection. I think it’s horrible and they all [the pundits] talk about themselves. Plus, the questions are so stupid.”

I can imagine the nuns at the convent where she went to school in Anglesey telling her not to worry about the horrid uniform, because no one would be looking at her anyway — and as it turns out, it was a very British, postwar (Coddington was born in 1941) upbringing. Her mother was Welsh, but Coddington doesn’t think that she ever had a Welsh accent (these days it rises and falls on the faintest of transatlantic cadences).

Her father was “very English”, which I think we can read as quite posh, but he died when she was 11. They ran a hotel “which no one ever went to except in August because it was always so bitterly cold and cut off,” and Coddington was so shy that she begged her mother to let her take the bus home and walk the half mile at the end every lunch time so that she wouldn’t have to make conversation with her classmates. Even now she says, she finds the fashion meetings at Vogue purgatorial.

She liked clothes, though (“doesn’t everyone?”) — enough to pore over Vogue, although it was always about three months late because hers was the only subscription for miles. In 1959, aged 18, she sent off her £10 to do a modelling course in London. “I wasn’t your average pretty blonde. I wasn’t your average anything.”

Eileen Ford, the as-terrifying-as-Anna-Wintour head of Ford Models, told her she was hopeless. “She said I was too fat — and I had an 18in waist. Eileen said ‘wear a cinch or something’.” Plus ça change, then. “Well, Eileen came from America, where things were a bit different, and all very professional,” says Coddington equably. “I just sort of got on with it and then I won the Vogue Young Model Competition.”

This isn’t the first time in our interview that Coddington alludes to America’s professionalism and Calvinist work ethic vis-à-vis what she implies is a more lackadaisical approach in Britain. Admittedly, the dramas at the previous evening’s British Fashion Awards, at which Coddington received the Fashion Creator Award and the saffron-haired, luminously complexioned Mancunian model, Karen Elson, toppled off a stage that was much narrower than it looked, wasn’t the example of British slickness one might have hoped for. Still, it seems odd to hear someone who seems so quintessentially British in her lyrical but often witty aesthetic and gentle steeliness talk about being quite so at home in America. “I love America’s positivity and the fact that you feel anything is possible. It’s probably much better here now. I don’t come very often.”

Coddington knows what it takes to be a successful model, Eileen Ford and that horrendous car-crash notwithstanding. Perhaps that’s why she empathises so strongly with them, establishing a rapport that ensures the models in her photographs always transcend the clothes, however elaborate, and that as well as looking their most beautiful they exude depth and a certain intelligence. She thinks British models invariably have the strongest characters, “unlike the new ones who have no personality. Mind you, they’re so young. I was working with a very successful one the other day and she told me her parents were coming to take her on a trip to the place she loved best. I thought, where’s she going — Africa? It was Disney World. And I thought, ‘Good for you. You’re still a child’.”

Coddington grew up quite fast, earning her own keep from the moment she arrived in London. The car crash must have been traumatic, but Coddington says she was in shock. “I remember bleeding all over a policeman and apologising for the mess. I had this driving mirror sticking in my head. I got to the hospital and they started sewing me up. Then someone said, what do you do and I said I’m a model and they said, hang on a minute. They took out all the stitches and made them more fine. Isn’t that terrible? Because as a young girl, wouldn’t I want the best anyway?” It still looked a mess when it healed. “I had no eyelid and I had to go back to hospital four times to have surgery.” All that cosmetic reconstruction, she says, puts her off having any work done now.

This being the Sixties, the accident didn’t damage her career a jot. “Terry Donovan rang me up and booked me for a job almost straight after. He said don’t worry, Grace, we’ll just put you in sunglasses in every picture.”

She worked with all the top names of the day. Vidal Sassoon created his five-point cut on her and — hard to imagine now — she would bound on to the stage and do the twist for Sassoon while other hairdressers’ models glided about in stately-but-soon-to-be-obsolete beehives.

In those days, models were expected to do their own hair and make-up as well as turn up on shoots with a full armoury of accessories — black and beige heels, gloves, jewellery — and this is where Coddington trumped the competition, which was just as well because, at 27, she felt washed up. “Twiggy had come along and there was a new look.”

British Vogue offered her a job as stylist and although her first shoot was an unqualified disaster (“I was too inexperienced and immature to ask Peter Blake to remove what he was wearing so I just kept layering more jumpers over the top. And then I put an identical sweater on his wife, which was possibly my worst idea yet”), she rose through the ranks. It was the urbane Norman Parkinson, she says, who taught her how to create the epic narratives that became her trademark. “He was extraordinary — charming, clever, the father that one would always want to have.”

By now, Coddington was also helping Michael Chow to set up his restaurant (“we got all these artists to donate pictures, which meant they all had to come and eat there to earn back the value — it was brilliant, actually”) and bringing up her nephew after her sister died. Like a number of shy people in the fashion business, she created an exotic alter ego for herself through flamboyant, elaborate costumes, although never what was obviously fashionable.

“I hate trends. And you know the question they always ask me at shows; ‘What’s the latest trend?’” She’s minimalist these days (“too fat to dress up,” she says, although by any normal standards, she isn’t), preferring to order tens of white shirts from Prada. Today, like most days, she also has on a black cardigan (made for her by Prada too) and vintage black Helmut Lang trousers. She has a reputation for favouring redheads (Maggie Rizer and Karen Elson among them) and turning them into doppelgängers of herself in her youth. “In fairness Tonne [Goodman, Vogue’s Fashion Director] does the same. The models in her shoots have all got ironed blonde hair.”

If this were a traditional morality tale, going to America, having access to US Vogue’s (until recently) lavish budgets, would have stymied her creativity. It didn’t. Erin O’Connor remembers having to dress as a bird for one of Coddington’s shoots. “Annie Leibovitz, a ton of Comme des Garçons feathers. But somehow Grace always makes it look elegant — and gets it past the censors.”

“It is very different now,” Coddington says. “You used to go off for weeks at a time and come back with one story. Now you’re away for two days with these huge teams. But working with young people gives you a young outlook.” She wishes that fewer designers copied each other and I don’t get the impression that the vapid silliness that is part of fashion thrills her.

“But I don’t want to sit around saying, ‘It used to be much better’. You just have to look at everything with fresh eyes.” At 69, she’s at the top of her game, her shoots as ambitious as ever. That she still has the energy to deal with Tom Ford upside-down in a rabbit hole and fretting that his tie isn’t hanging straight is a lesson in stoicism. “And he wanted his pants and socks sewn together so they didn’t flip out of position. I said, ‘Tom, you’re hanging upside-down’. And it was his idea to play the White Rabbit. But he’s a perfectionist,” she laughs. “He didn’t know what he was in for but I kept telling him he looked amazing and handsome and you know, he did it.”

I wonder how many people she’s had to say that to. “Oh I only say it if it’s true,” she says, sounding mildly affronted.

She never had children and you don’t need to engage in sophisticated psychology to conclude one of the reasons she fights so hard for the integrity of her pictures is that they are her creative legacy. She does have cats, though — she’s down to two at the moment — which she shamelessly indulges, whisking them to cat shrinks at the drop of a hat, and penning an illustrated book about them. R. J. Cutler is now working it into a film treatment. “It’s a bit of a battle, actually,” she says. “I’m fighting for it not to turn into some Disney thing.” You won’t be surprised to learn that she thinks she’s winning.


Costume National very much my taste of fashion.



Costume National är ett modehus som sammnfattar allt jag själv vill äga inom klädesplagg. Det italienska modehuset gör kläder för både killa roch tjejer (vem gör inte det nu för tiden) och har sjukt snygga kollektioner. Det är alltid en blandning utav simplicitet och rock, vilket är lite av vad jag är. Sätt in Cardigans och lite mer grunge, och där har vi mig. :)



Mulberry S/S 10 very Dior-isch?



Mulberry's väskor är världskända, och designern Emma Hill (sedan våren 2009) gör vad hon vet känns rätt i tiden. Men ajg tycker dock att frisyrerna och typen av fotografering är väldigt dior i stil. Rak, lite smutsig, kortklippt lugg och "gamla" bilder har alltid varit ett trademark för Dior, om man ser tillbaka när till exempel Jessica Stam var nästintill en musa.

Fast snygga väskor. Är avundsjuk på Dennis M som äger en Mulberry (Homme?) väska, vill med!

Chloé S/S 10. Very nice bag. (feels like the ad. is trying to reach and older generation though?)



Raquel Zimmerman för Chloé. Väldigt vacker. Minns ni henne i den där H&M-reklamen med de vita trapporna från rum till rum? Sjukt snygg var hon. Annars kanske ni känner igen henne från Victoria's Secret Fashion Shows?

LANVIN S/S 2010.



Fantastisk editoriell kampanj för Lanvin 2010. Väldigt fina klänningar... och jag måste bara påpeka; att som ni tydligt ser här, så är svart inte alls ur mode för 2010! Svart kommer nog alltid vara ett säkert val, men sen gäller det hur man kombinerar. Svart går ihop med nästan varje färg någonsin, men mina favoriter är lätt beige, vitt, midnattsblå, skogsmullegrön, silver, guld, vaniljkräm, rabarber och smutsig rosa.

Akris S/S 10. Model: Daphne Guinnes in a very cool and modern photoshoot




Coolt hår, coola kläder, fantastiska färger måste jag säga (men liksom, så är det när man älskar svart!) Och den clutch-väskan på den andra bilder skulle jag lätt äga om jag var tjej. Sjukt jävla snygg bob på Daphne också.

W magazine december 09 photograpthed by Inez van Lamsweerde.




Kul att jag lyssnar på Lykke Li medan jag går igenom Agnes B's blogg och hittar dessa bilder. Det är Susie Bich och vår alldeles egna LYKKE LI!

Dance, dance, dance...

Gucci S/S 2010 (Natasha Poly's so beautiful + the gorgeous Ryan Kennedy)







Fantastiska bilder fotade i Palm Beach för Guccis kommande RTW kollektion. Jag älskar kläderna, väskorna, skorna, och såklart, modellerna.

Bohemian falling into the lovely woods of euphoria. Lara Stone in a Louis Vuitton ad.



Really cute jacket from H&M Eco 2010



En väldigt söt jacka från H&Ms ekologiska kollektione som alltså kommer i mars (äldre inlägg om detta).
Tycker inte ni den liknar den vita jackan "Carrie Bradshaw" hade på sig i Sex and the City filmen? När hon besöker Charlotte på sjukhuset alltså? Fast denna är i rött och skulle passa så bra med en vit topp i satin och ett par tighta svarta jeans. I vår.

Milk/Signe - loving her and her unique sense of styling (from people mag.)


Burberry S/S 10 + Brit



Emma Watson fotograferas för andra gången i rad för Burberry RTW kampanjen. Här med sin bror Alex Watson till vänster, och bakom henne en up-and-coming modell som heter Craig. Jag älskar den lila trenchen, som är väldigt burberry i snittet, men med lite moderna finesser som armbågarnas form och följe, och färgera som valder för nästa vår. Djärt och vackert, av Christopher Bailey.

Fotat av världskända fotografen Mario Testino.

Burberrykampanjen påminner mig om att jag vill ha en av mina favoritprafymer återigen, Burberry Brit. Ett fantastiskt tips till oss killar!


what did i tell you?

Jag snackade också om Karlie Kloss i min f.d. blogg. OM att hon skulle bli känd ngon ag snart, och här är hon! I S/S-kampanjen för Dior! Jag tror jag dör. Röd, hett, svall och fantastiska läppar och ögonbryn. Heaven. (Btw, hon är också 1992:a...)


Martie Maas for Lanvin & Cholè RTW S/S 10

Så jävla cool modell, snackat om henne innan, och on är lika gammal som ag. Vad hände? 1992:or är coola. Coolast. Eller inte. Men hon är väldigt fin. Ser ut som en blandning utav Drew Barrymoore och Eva Herzegova.



Too much floral?

Istället för att bara visa upp bilderna på H&M's ekologiska plagg som kommer i Mars tänkte jag bedömma dem lite också.

Jag måste säga att detta inte är en nyhet, med floralt print på saker H&M gör varje vår. Vissa skaer är fina, men som till exempel de florala byxorna/tightsen/vad-det-nu-än-är i beige-färgad ton, tycker jag är lite för mycket. Medan tud-klänningarna (som den röda med den blom-aktiga konskruktionen) är väääldigt fin. Sen är de dova rosa-beiga tunikorna längst ner väldigt fina. Och den tubklänningen i offwhite skall definitivt införskaffas av modemedvetna tjejer. Priserna är jävligt låga för så snygga kreationer, så det är värt att införskaffa sig ett antal plagg från kollektionen.

Sen är Natasha Poly sjukt vacker på de fyra bilderna längst ner.



saving my day



Patricia Löwgren kommer snart. Tjejen som var så cool att hon åkte till Italien under nyår och skippade den här skitstaden. Jag är hungrig och skiter i att göra läxor de nästa timmarna. Får bli inatt, när jag är som bäst på att analysera mera.

stressful surroundings

Ödelagt. Jag sitter hemma i all ensamhet, tristessen slår till och jag vet inte vad jag skall göra. One tree hill är i bakgrunden, lampan är på. Jag har en bok i handen, och jag vill läsa. Men jag vet att jag borde studera. Jag har inten ork eller lust dock. Jag vill lägga mig och gömma mig från allt och alla.


D&G - Danger & Grief, left behind

Jag sitter och sniffar på parfymen jag har på min vrist. La rue de la fortune - Lyckans Väg, Ödets Väg, Förmögenhetens Väg.

Är det kanske dessa vägar detta decennium kommer att ta mig?

RSS 2.0